O corpo é alongado, ten beizos carnosos; no ángulo superior do opérculo hai dúas espiñas curtas. A cor é variante, desde gris escuro no lombo, ata chegar a ser branco na parte ventral, aínda que na auga se ve prateado brillante, máis grisallo no lombo, con reflexos verde oliva. A robaliza atópase nas costas rochosas dos areais, as desembocaduras dos ríos e sobre todo nos peiraos. Este achegamento á costa adoita ser maior nos meses de calor, afastándose no inverno. Os exemplares novos viven en bancos, volvéndose solitarios ao medraren. A profundidade á que se poden atopar é de 0 a 15 metros.
Ingredintes
- 2 robaliza ou lubina
- 1 cebola
- 1 cabaciña
- 1 pemento vermello
- 1 pemento verde
- 150 gr anaco de cabaza
- 2 dentes de allo
- 1 bote de tomate triturado
- 1 berenxena
- 2 tomates ( en concassè)
- salpementa
- perexel
- tomillo
Elaboraciòn:
- Limpamos as ròbalizas ben salgala e meter no forno a 160ºC uns 25 min.
- Facemos o pistocoas hortalizas en paisana excepto o allo en brunoise.
- Engadimos a salsa de tomate triturado sazoamos ben.
- Acompañamos cuns ñoquis de pataca natural.
No hay comentarios:
Publicar un comentario