lunes, 17 de septiembre de 2012

BRIOCHE DOCE

   O brioche é umha elaboración similar a un pan doce ainda que, en términos técnicos, pertence a familias dos  biscoitos pesados que se realiza tanto doce como salgado. O seu emprego e mais ben para merendas e aperitivos.


Ingredintes:
  • 1 kg de fariña de forza
  • 0.15 l de auga o leite
  • 8-12 ovos
  • 600 gr de manteiga
  • 10 gr de sal
  • 60 gr de azucre
  • 30-40 gr de levadura prensada



Elaboración:
  1. Tamizar a fariña e fomar un volcán.
  2. Disolver a levadura có líquido tebedo.
  3. Engadir o sal, o zucre, os ovos e a levadura no centro do volcán. Mezclar coa fariña.
  4. Traballar a masa ata que se despeque da superficie ata quede lisa, homoxénea e brilante.
  5. Cubrir a pasta cun pano húmido e mantela nun sitio morno (a temperatua ideal é 24ºC), ata que dobre o seu volumen.
  6. Fraccionar a masa, heñir (volear) e dar forma ás pezas, deixar fermentar.
  7. Pintar os laterais das pezas con ovo batido e cubrir superficialmente con azucre.
  8. Cocer o forno precalentado a 220ºC.

No hay comentarios:

Publicar un comentario