jueves, 13 de septiembre de 2012

XEMAS DE SANTA TERESA


    As Xemas de Santa Teresa (non confundir con xemas de Ávila) son un dos elementos de repostería máis identificadores da provincia de Ávila. Súa fama trancendeu ó área da provincia e ahora resulta posible adquirirlos en diversas pastelerías ó largo de España. A popularidade deste doce convertírono na actualidade nunha especie de souvenir ligado á cidade de Ávila. Seu aspecto en forma de pequenas bolas de cor laranxa e expostas nunha tartaleta de papel branco fixéronse moi populares. Nómbranse en honor de Santa Teresa de Xesús.


Ingredintes:
  • 10 xemas de ovo
  • 250 gr de agrucre glass
  • 1 limón
  • manteiga para untar

Elaboración:
  1. Exprimir o limón e ralar un pouco da corteza.
  2. Engrasar a praca de forno.
  3. Bater as xemas nun bol co azucre, reladura e o zume de limón, misturar ben ata formar unha masa branda.
  4. Formar bolas do tamaño dunha noz e extender sobre unha praca deixar secar 20minutos e despois cocer a 160ºC durante 10 minutos

No hay comentarios:

Publicar un comentario