jueves, 20 de septiembre de 2012

TOSTA DE GULAS CON SAN SIMON

A angula e o alevin do peixe anguia, o unico alevin permitido por as leis da pesca. Cando encontrase nos mercados do pescado soer ter un gramo de peso, mide algo menos de 8 cm de lonxetude e tene entre dous o tres anos de vida. As gulas  comercializanse cocidas, en caso de estar vivas son translucidas. Soense encontrarse en vasadas o vacio. Este peixe, debido a seu elevado prezo no mercado, ten un sucedaneo de surimi mais barato, coñecido como "gula" ( nome tomado dunha marca comercial) que permite moitas elaboracións, un delas este "pintxo" de orixe vasco, moi sinxelo de facer e que resulta delicioso.
 



Ingredintes:

  • 4 tostas de pan de baguette
  • 1 dente de allo
  • aceite de oliva 
  • 150 gr de gambas
  • salpementa
  • 250 gr de gulas
  • 125gr de queixo san simon





Elaboraciòn:

  1. Tostar o pan a 220ºC ( debe quedar cruxinte por fora e tenro por dentro)
  2. Untar o allo nas tostas salteadas as gambas coas gulas, salpementar.
  3. Poñer enriba das tostas.
  4. Cortar uns dadiños de queixo dispor enrriba e gratinar ata que se funda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario