lunes, 24 de septiembre de 2012

TARTALETAS DE ROQUEFORT CON NUECES

A tartaleta é un cunco pequeno formado por unha base follada ou de galleta sobre o que poñemos ingredintes tanto salgados coma doces.
Estos pequenos cuncos soen servirse como entrantes salgados nas comidas, incluso como tentempes a media tarde. Tamén os podemos atopar doces con diferentes froitas e confituras no seu interior. Neste caso, imos a elaborar tartaletas a base de noces e queixo.

Ingredintes:

  • 1/4 lt tona
  • 125 gr de queixo azul
  • 1 culler de fondo de terneira escuro
Elaboracion:

  1. Poñemos todo nun cazo.
  2. Desfacemos o queixo coa tona e a culler de fondo.
  3. Coamolo por un chino.
  4. Montar cun unha batidora de varillas con auga e xeo por debaixo ata obter unha crema lisa.
  5. Facer tartaletas de masa quebrada doce.
  6. Rechear a manga pasteleira de boquilla rizada coa crema e espolvoreamos as noces picadas.

No hay comentarios:

Publicar un comentario