jueves, 13 de septiembre de 2012

PAN DE MOLDE

 
    O pan de molde, pan cuadrado, pan lacteado, pan lactal ou pan de caixa é un tipo de pan que se caracterizas por ter unha textura moi branda. Soese conservar moito más tempo tenro en comparación ó resto dos pans. Seu contido en graxas é maior que o pan común, xa que a diferencia de este últim, acostuma a levar manteiga ou outras graxas. Pódese compranr en prácticamente tódolos supermercados en formato industrial, tamén hai panaderías que os elaboran a man. Existen múltiples variedades: pan branco, pan integral, sin corteza, con cereais, etc.
 
P9111248
 
Ingredintes:
  • 1 kg de fariña de forza
  • 20 gr de sal
  • 30 gr de azucre
  • 50 gr de leite en pó 26% m.g.
  • 60 gr de levadura
  • 10 gr de ácido ascórbico
  • 650 gr de auga (aproximadamente).
Elaboración:
  1. Amasar todo xunto que que toque a levadura o sal isto é importante porque pode votar a abaixo a reacción da levadura. Esta quedaría nula.
  2. Volvemos a amasar e colocamos no molde de pan.
  3. Meter nun molde de pan e deixar fementar 30 minutos e cocer a 200ºC uns 45 minutos.





No hay comentarios:

Publicar un comentario