lunes, 3 de septiembre de 2012

XEADO DE CANELA

A canela é unha das especias máis utilizadas para aromatizar os postres, é un ingredinte clave da receita e é realmente importante saber que canela utilizase para elaborala receita.
Para preparar este xeado podese empregar cualquer das duas variedades de canela que atopanse no mercado pero, según a que escollades, será unha experiencia totalmente diferente, xa que a cor, a intensidade e o sabor deste xeado varía en función do tipo da canela que se empregue.


Ingredintes:

  • 625 ml de leite
  • 125 ml de tona
  • 172 gr de azucre
  • 125 gr de xemas
  • unha rama de canela
  • 1 c/c de canela mohida

Elaboración:

  1. Mesturala tona, leite, canela coa metade de azucre e fervelo todo xunto.
  2. Coa outra metade do azucre facemos unha crema ingrexa e as xemas ata alcanzar 85 º C.
  3. Meter na xeadora e montar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario