jueves, 13 de septiembre de 2012

MANS DE PORCO RECHEAS DE COMPOTA DE MAZÁ


     As máns de cerdo (denominadas tamén como manitas de porco) son as patas de porco. Soen ser empregadas na cociña españóla frescas ou en salazón como elemento cárnico de estofados e cocidaos. É un dos ingredintes do cocido madrileño, e é frecuente velo servido como tapa. A súa textura xelatinosa debido á presencia de cartílago, fai que se elaboren caldos con texturas agradables.

Ingredintes:
  • 4 pés de porco
  • 250 gr de compota de mazá sen azucre
  • 1 cenoria
  • 1 porro
  • 2 dentes de allo
  • grans de pementa negra
  • 100 gr de azucre
  • 2 mazás
  • belisco de manteiga
  • canela

Elaboración:
  1. Cocer os pés de porco coa cenoria e o porro xunto cos dentes de allo aproximadamente unhas 3 horas.
  2. Facer unha compota de mazá nunha tixola con algo de auga, belisco de canela, manteiga.
  3. Desosar os pés e rechear coa compota. Envolver en papel film e papel de albal. Conxelar ou meter na neveira.
  4. Deixar que tome forma.
  5. Cortar en cilíndros e queimar  con algo de azucre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario