miércoles, 12 de septiembre de 2012

Encerradito de salmón afumado e remolacha

 

     A remolacha de mesa (tamén coñecida como remolacha de horto, nabo de sangue ou remolacha vermella) é un vexetal popular nos hortos dos Estados Unidos. As follas (colo) da remolacha son unha fonte excelente de vitamina A e as raíces (remolachas) son unha boa fonte de vitamina C.


     As follas cocíñanse e son servidas frescas como verduras, mentres que as raíces ou cabezas poden ser conservadas en vinagre para ensaladas ou cociñada enteiras, para despois cortarse en toros ou en anacos.
A remolacha pertence á familia das Quenopodiáceas e necesita dun clima morno costeiro ou de terra salinaspara crecer sen problemas.

 

Ingredientes para 4 persoas.

  • 1 iogur natural
  • 1 remolacha
  • 125 gr de chatka (palitos de cangarexo)
  • salmón afumado
  • 100 gr de xamón serrano
  • pan de espinacas

P9071221

 

Elaboración.

  1. Enrolar as tiras de salmón afumado dandolle forma de encerradito coa masa de remolacha triturada con chatka e ligada con iogur.
  2. Dispor sobre unhas tostas de espinacas e cubrir co xamón, enriba por o rollito de salmón.

No hay comentarios:

Publicar un comentario