jueves, 20 de septiembre de 2012

TORTA DE MANZÀ

Unha das miss populares e mundialmente coñecida, creo que aparece en todas as cociñas do mundo. As variantes son infinitas, usanse diferentes masas desde as quebradas hasta as hoxaldradas; en cuanto as manzà su variedade nos dará ese toque de sabor que as diferencia unhas das otras e o toque final se o dan as especias como o   clavo de olor, a noz moscada o a canela. Algunhas recietas incorporanse  pasas de uva, froitos secos, etc. Aquí trataremos de presentar algunhas de elas





Ingredintes: 

  • 300gr de ovos
  • 250 gr de azucre de cana
  • 380 gr de manteiga fundida
  • un belisco de ron tostada
  • un chisco de vainilla 
  • sal
  • 250 gr de uvas pasas maceradas en ron
  • 150 gr de noces picadas
  • 450 gr de fariño frouxa
  • 10 gr de levadura quìmica



Elaboraciòn:
  1. Batir os ovos co azucre, engadir sal, ron e vainilla.
  2. Mesturar a fariña coa levadura e tamizar, engadir a manteiga fundida e a froita.
  3. Meter dentro dun molde untado con manteig.
  4. Dispor as mazàs cortadas en rodaxas de forma armònica
  5. Espolvorear cun velisco de azucre caramelizado por enriba das mazàs.
  6. Cocer a 200ºC durante 40 min.

No hay comentarios:

Publicar un comentario