jueves, 20 de septiembre de 2012

MANTEIGA DE CURRI

 A manteiga é o nome dado de forma exclusiva ao alimento obtido do leite de vaca, se foxe de outro animal o nome correto é manteiga de mais o nome do animal de orixen.A manteiga é composta por cerca de 80% de gordura, sendo o restante auga,e resíduos de lactose (o azucre do leite) e de butirina a protenia do leite.Constitui-se como um alimento muito gordo, rico en gorduras saturadas, colesterol e calorias, pelo que é recomendável en doxes moderadas para desportistas ou pesoas que tendran un grande consumo enerxético. Salvo especiais condions de saúde, é compatível con unh dieta sa e equilibrada  é fácil de dixerir apesar do seu contido en gordura.
Na cociña, en moitas ocasioón combinase con outros ingredintes para facer manteigas compostas, e dar un toque sustancioso os pratos. Deste xeito podemos atopar multiples variedades de manteiga composta como poden ser manteigas de chalota, de finas herbas, ou coma neste caso de curri.

Ingredintes:

  • 250 gr de manteiga
  • 1 c/b de curry en pò
Elavoraciòn:

  1. Traballar a manteiga co curry ata que quede ben mesturado.
  2. Envolver en film.
  3. Debe repousar un dia dentro da neveira.
  4. Esta manteiga empregalà con chuletillas de cordeiro.

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