viernes, 14 de septiembre de 2012

MACARON


      A améndoa é un fruto do amendoeiro. Posúe unha película de cor canela que envolvea, ademáis dunha cáscara exterior que é comestible, cando ten unha cor rosado amarelento, e é de sabor doce e que representa un peso importante da améndoa, polo cual a parte comestible de este fruto redúcese a un 40%.


Ingredintes:
  • 12 claras
  • 675 gr de azucre glass
  • 375 gr de améndoa moída
  • 75 gr de azucre
  • aromatizantes


Elaboración:
  1. Montar as claras có azucre
  2. Tamizar xuntos o azucre glass, a améndoa e os aromatizantes.
  3. Engadir con coidado os ingredintes ás claras montadas.
  4. Encher unha manga coa mezcla.
  5. Tirar sobre papel antiadherente en forma de pequenas pezas.
  6. Deixar repousr 30 min a temperatura ambinte para que endurezca a superficie.
  7. Cocer a 180ºC 10 minutos coa porta do forno entreaberta. É convinte poñer unha placa adicional no fondo do fono para que o calor chegue gradualmente ó producto.
  8. Retirar do papel inmediatamente.

No hay comentarios:

Publicar un comentario