lunes, 17 de septiembre de 2012

MELINDRES



     O nome orixinaldos melindres  é biscoito saboiardo  máis coñecido na sua forma en pluralsavoiardi, un nome italiano cuio significado é “galleta saboiana” como o explica a súa historia. É o nome co que soese denominar a estes pastelitos moi finos, de fabricación industrial fóra de Italia, coñedidos tamén baixo seu nome en inglés, LADY FINGERS (Dedos de Dama). Os bizcoitos de soletilla en catalán chámanse MELINDROS. No Salvador son coñecidas como SUSPIROS, en Arxentina, Uruguay e Paraguay se lles chama VAINILLAS, en Chile dinomínaselles GALLETAS DE CHAMPÁN, en México son chamadas SOLETAS, en Perú díselles BISCOTELAS e en Colombia tamén coñéceselles como LENGUAS. Po la sua parte, no resto de Latinoamériza denomínaselles simplemente  PLANTILLA.


Ingredintes:
  • 1 kg de fariña frouxa
  • 1 kg de azucre
  • 48 ovos



Elaboración:
  1. Separar as claras das xemas.
  2. Batir as xemas con tres cuartas partes do azucre, a que a emulsión sea esponsoxa.
  3. Batir as claras a punto de neve e engadir o azucre restante, deixar que éste se disolva ben.
  4. Mezclar cuidadosamente unha parte das claras ás xemas, añadir alternativamente a fariña tamizada en forma de chuvia e as claras restantes.
  5. Escudillar o batido con mango e boquilla sobre un papel antihaderente dando forma os malindres a medida desexada.
  6. Espolvorear con azucre lustre e cocer ó forno a 180ºC.
  7. Sacar do forno, deixar enfriar durante algúns minutos e retirar do papel.

No hay comentarios:

Publicar un comentario