jueves, 20 de septiembre de 2012

RÒBALIZA CON PISTO DA PROVENZA

A robaliza (Dicentrarchus labrax), ou robalo (unha robaliza grande), é un peixe perciforme da familia dos moronidade , con aletas con radios espiñosos, moi apreciados entre os pescadores polo seu exquisito sabor. Chega a medir 100 cm de lonxitude.
O corpo é alongado, ten beizos carnosos; no ángulo superior do opérculo hai dúas espiñas curtas. A cor é variante, desde gris escuro no lombo, ata chegar a ser branco na parte ventral, aínda que na auga se ve prateado brillante, máis grisallo no lombo, con reflexos verde oliva. A robaliza atópase nas costas rochosas dos areais, as desembocaduras dos ríos e sobre todo nos peiraos. Este achegamento á costa adoita ser maior nos meses de calor, afastándose no inverno. Os exemplares novos viven en bancos, volvéndose solitarios ao medraren. A profundidade á que se poden atopar é de 0 a 15 metros.

Ingredintes
  • 2 robaliza ou lubina
  • 1 cebola
  • 1 cabaciña
  • 1 pemento vermello
  • 1 pemento verde
  • 150 gr anaco de cabaza
  • 2 dentes de allo
  • 1 bote de tomate triturado
  • 1 berenxena
  • 2 tomates ( en concassè)
  • salpementa
  • perexel
  • tomillo



Elaboraciòn:
  1. Limpamos as ròbalizas ben salgala e meter no forno a 160ºC uns 25 min.
  2. Facemos o pistocoas hortalizas en paisana excepto o allo en brunoise.
  3. Engadimos a salsa de tomate triturado sazoamos ben.
  4. Acompañamos cuns ñoquis de pataca natural.

No hay comentarios:

Publicar un comentario