jueves, 13 de septiembre de 2012

SOBAOS PASIEGOS

 

    O sabao ou sobao pasiego é un producto típico dos Valles Pasiegos (especialmente, de Selaya, Vega de Pas, Villacarriedo e Alceda-Ontaneda) e un dos máis represantivos de Cantabria (España). Na receita primitiva os ingredintes eran a masa de pan, o azucre branco e a manteiga. No sobao pasiego antigo añadíanse dous ovos, unha cáscara de limón relada e o licor de anís ou ron. O sobao moderno surxurá no ano 1896, cando unha cociñeira do doctor Madrazo, Eusebia Hernández Martín, sustituiu a masa de pan por fariña.

 

 

Ingredintes:

  • 250 gr de manteiga
  • 220 gr de azucre glass
  • 30 gr de azucre invertido
  • 5 ovos
  • 245 gr de fariña frouxa
  • 5 gr de impolsor.

 

Elaboración:

  1. Misturar a manteiga emponada có azucre ata facer unha crema empomada.
  2. Incorporarlle os ovos un a un ata sen que se pegue as paredes, sé isto ocorrese botar alho de fariña.
  3. Mesturar a fariña có impulsor con movementos envolventes despacio.
  4. colocar nas cápsulas de sobaos coa manga pasteleira e meter no forno a 180ºC uns 15 minutos.
  5. Deixar arrefriar na propia cápsula.

No hay comentarios:

Publicar un comentario