jueves, 13 de septiembre de 2012

TERRINA DE BACON CON POLO


  Unha terrina é un cacharro de barro vidriado (terracota, en francés TERRE CUITE) usado na cociña cós lados verticais e unha tapa que se axusta firmamente, de forma rectangular ou oval. As versións modernas tamén se fabrinan en ferro fundido esmaltado. Por extensión, o término tamén alude ó alimento preparado e servido en una terrina, principalmente carne de caza ou venado, queixo de cabeza e patés. Se se prensa e enfría, cortándose en rodaxas para servilo, unha terrina convírtese en paté, qeu Julia Child definiu como “ un pastel de carne frío de luxo”.

P9131331

Ingredintes:
  • 400 gr de muslos de polo ou peituga.
  • 300 gr de carne magra de porco
  • 100 gr de touciño de xamón
  • 100 gr de crema de queixo
  • 2 unidades de ovo
  • 1/2 limoón
  • 1 c/c de vermouth seco
  • 1 dente de allo picado
  • pementa verde
  • mellorana
  • sal
  • perexel

Elaboración:
  1. Colocar unhas tiras de bacon forrando o molde da rerrina.
  2. Engadir a pasta de carne mesturada.
  3. Tapar e cocoer no forno a 175ºC uns 45-60 min.

No hay comentarios:

Publicar un comentario