jueves, 13 de septiembre de 2012

VINAGRETA DE CAFÉ CON ENSALADA DE HORTALIZAS

 

   O vinagre é un líquido miscible en auga, con sabor agrio, que provén da fermentación acética dó viño e mazán. O vinagre conten unha concentración que vai de 3% ó 5% de ácido acético en auga. Os vinagres naturais tamén conteñen pequenas cantidades de ácido tartárico e ácido cítrico.

 

P9131315

 

Ingredintes:

Vinagreta:

  • 1/4 de auga mineral
  • 125 gr de azucre
  • 10 gr de café soluble
  • 2 cucharadas de vinagre de módena
  • 2 c/vinagre de xerez
  • aceite de oliva virxen extra

Ensalada:

  • 200 gr de brócoli
  • 200 gr de coliflor
  • 1 cenoria
  • 1 porro
  • 1 cebolleta
  • 10 langostinos
  • salpementa

 

P9131316

 

Elaboración:

  1. Cocer o dente as hortalizas, saltear coa cebolleta corada en xuliana, salpementar.
  2. Misturar coa vinagreta de café e dispor sobre vasiños individuais.

No hay comentarios:

Publicar un comentario