miércoles, 5 de septiembre de 2012

Cordeiro asado con puré de boniato e salsa balsámico do seu xugo


O cordeiro es la especie de carne máis vella dos animaies domesticados. Éste foi criado polos humanos no Medio Oriente comezando dende hai 9,000 años atrás. En moitos países, a carne de cordeiro é a maior fonte de carne que se consume. Moitos americanos pensan que a carne de cordeiro é un alimento que so se come durante a primavera, pero ésta pódese disfrutar durante todo o ano.


P9061212



Ingredintes para 4 persoas:
  • Medio cordeiro de peza
  • Salpementa
  • Viño branco
  • Unha pizca de especias surtidas
  • Aceite de oliva
  • Romeo fresco en rama
  • 3 pezas de boniato
  • 150 gr. de manteiga clarificada
  • 150 gr. de queixo parmesano
  • 4 dentes de allo
  • Vinagre balsámico
  • Xugo do cordeiro
  • Un bote de pementos do picudo

P9061213

Elaboración:
  1. Adobamos o cordeiro co allo, salpementa, viño branco, especias surtidas e aceite de oliva
  2. Deixamos fora da neveira para que adquira sabor (este paso é importante para que o cordeiro se asente a temperatura adecuada)
  3. Pelamos o boniato e facemos o puré coma se fose un de patacas, o rematamos con queixo parmesano ralado, manteiga clarificada, salpementa, noz moscada
  4. Cocer uns 15 minutos

No hay comentarios:

Publicar un comentario