lunes, 24 de septiembre de 2012

TARTA ÓPERA

Esta é unha tarta que queda moi rica, incluso a min que non me gusta nada o café me parece exquisita porque ten só un sútil sabor a café. Ademáis se conserva moi bien durante 3 ó 4 dias na neveira polo que se pode deixar preparada con bastante antelación. Parece que leva moitas cousas pero non é tan difícil de preparar e unha vez que están feios todo- los compoñentes montase de seguida.


Ingredintes:

Para o bizcoito xoconde:

  • 1 kl de amendoas moidas
  • 400 gr de azucre lustre
  • 260 gr de fariña frouxa
  • 24 ovos
  • 32 claras
  • 140 gr de azucre branquilla
  • 200 gr de manteiga
Para o ganache:

  • 1 lt de tona por cada 400 gr de chocolate

Elaboracion do ganache:

  1. Montar a tona na batidora.
  2. derreter o chocolate no baño maria, deixar enfriar e mesturar coa tona montada.
Elaboracion:

  1. Mesturar nun bol os ovos, azucre lustre e amendoas moidas.
  2. Batir ata que esponxe un pouco e engadir a fariña.
  3. Montar as claras a punto de neve, engadir o azucre e deixar, que éste ben  disolto.
  4. Derreter a manteiga e deixar enfriar.
  5. Mesturar co primeiro preparado as claras montadas e seguidamente engadir a manteiga, con cuidado, que non baixe o batido.
  6. Verter nunha prancha de forno sobre un papel antigraso.
  7. Cocer no forno a 200º C.
  8. Retirar do forno e enfriar sobre unha rexilla.
  9. Partimos en tres pranchas o biscoito.
  10. Facer un almibar de 1/2 lt de auga, 200 gr de azucre, un chorriño de ron e cafe.
  11. Emborrachar o biscoito.
  12. Facer unha crema de manteiga de cafe de 250 gr.Facemos unha capa.
  13. Cubrir co segundo biscoito emborrachado, napar cunha capa de trufa(ganache 1lt )
  14. Napar coa terceira capa de biscoito emborrachado, napar con ganache ou glaseado de chocolate empregado para a tarta forasteiro.
  15. Recortar os bordes dos biscoito para que se miren as capas da tarta.
  16. Facer un cornet e escribir  "ópera " en riba da tarta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario