jueves, 20 de septiembre de 2012

ZORZA DE CARNE DE PORCO

E un  picadillo de chorizo, zorza,es o producto típico galego, asturiano, leones, soriano,  soriano e albunese se ben tambén pode encontrarse en otras rexions. Se trata dunha tapa que se elabora con  o interior dos chorizos  o con carne picada e adobada.  Servese caliente en pratos acompañado dunhas rodaxas de pan e un viño o unhas cerbeixas. Se trata da carne picada, xeneralmente do cerdo, preparada como pra embuchar e  facer chorizos con ela, pero que finalmente se dexa sen embuchar e se emplea en este aperitivo. Soe  ter outros ingredientes, como pimenton tanto dulce como picante), allo, sal etcétera. Actualmente existe tambén no mercado a posibilidade de obter picadillo de xabarin,  venado etcétera. Este prato era mui  importante en os periodos da mantaza do porco, xusto nos momentos nos que se elaboraba o  recheno do  chorizoe se adobaba a carne.

Ingredintes:


  • 1kg de caner de porco ( cortados en dados)
  • 3 c/g de pementon doce
  • 1 c/c de pementon picante
  • sal
  • 6 dentes de allo ( picados en brunoise)
  • 1 botella de viño branco.
Elavoraciòn:
  1. Nun bol mesturamos todolos ingredintes e remexemos ben.
  2. Deixamos coller sabor 1 dia ou dous.

No hay comentarios:

Publicar un comentario