viernes, 14 de septiembre de 2012

MASA DE EMPANADA


    Unha empanada é un alimento preparado composto por unha fina masa de pan e levadura, masa quebrada ou de hoxaldre, rechea de calquer alimento salgado ou doce. Pode se carne ou fruta. Xeralmente fanse con trigo, pero poden estar feitas con millo e outros cereais, e a veces coa adición dalgunhas graxas, como o aceite e a manteca. É un alimento feito pola maioría das culturas gastronómicas dos países hispánicos.

Ingredintes:
  • 560 gr de media forza
  • 30 gr de levadura prensada
  • 15 gr de sa
  • 200 gr de auga ou leite
  • 100 de manteiga
  • 100 gr de ovos

Elaboración:
  1. Colocar na máquina (se é moita cantidade), o auga, o sal, a mantiga en pomada ou fundida, e os ovos.
  2. Prendemos a amasadora e dixamos que se mesturen ben os ingredintes.
  3. Engadimos a farina de golpe e deixamos amasar 5 minutos máis. neste momento engadimos a levadura desfeita coas mans e continuamos amasando outros 5 ou 10 minutos máis.
  4. Se o amadado é a man preparamos un volcán no que poñemos tódolos ingredintes. A levadura disolvémola en auga e a manteiga en pomada ó mesmo tempo que se amada.
  5. Debe resultar unha branda, pero non pegañenta.
  6. Deixamos repousar tapada cun pano, de 1 a 2 horas dependendo da temperatura do obrador.

No hay comentarios:

Publicar un comentario