viernes, 14 de septiembre de 2012

MAGDALENAS


     A magdalena ou madalena é un postre tradicional da rexión de Lorena, en Francia, que se extendeu por toda Francia, España e por consecuente: Iberoamérica. As magdelenas ten a forma de unha pequeña concha, que se obtén cocendoas ó fono nunha praca metálica que ten buratos en forma de conchas. Hoxe en día soese facer en pequenos moldes de papel rizado. Ten un gusto similar ó bizcocho aromatizado con limón. A receta tradicional leva ovos, azucre, mantequilla, fariña de trigo, levadura e aroma de limón obtido xeralmente da cáscara. Na receita tradicional francesa, bátense as claras de ovo a punto de neve para dar máis lixereza á masa. Non deben confundirse cos MUFFINS. En Latinoamérica conocense como panquecitos, magdalenas e queques (Chile, xeneralización).

Ingredintes:
  • 1 kg de fariña frouxa
  • 1 kg de azucre
  • 1 kg de manteiga
  • 16 avos
  • 70 gr de levadura química ou impulsor
  • 20 gr de sal
  • aromatizante

Elaboración:
  1. Batir os ovos co azucre e a sal ata esponxar a masa
  2. Mezclar a fariña coa levadura, tamizar e engadir en forma de chuvia ó batido
  3. Egadir a manteiga fundida pero fría en forma de chorro constante, remexer de arriba a abaixo.
  4. Enmantecar pequenos moldes rizados ou en forma de concha. Rechear éstes co batido ata as tres cuartas partes. No caso de utilizar as cápsulas de papel non fai falta ningunha manipulación previa.
  5. Espolvorear o centro co azucre.
  6. Cocer o forno a 220ºC.
  7. Desmoldar cando estean tebedas no caso de que estean nun molde.

No hay comentarios:

Publicar un comentario