martes, 28 de agosto de 2012

MACARONS

 
      O MACARON é un pasteliño tradicional francés feito de clara de ovo, améndoa moída, azucre glass e azucre. O doce procede do século XVIII, surxindo do forno do pasteleiro da corte francesa como cùpulas redondas con base plana parecidas a merengues. Os macarons fanse dunha ampla variedade de sabores, segundo a confitería e a época do ano.
     Non deben confundirse cos doces parecidos chamados macaroons. Os macarons son pasteliños como sandwiches feitos de duas galletas finas e unha crema ou ganache entre ambas, mentras os macaroons son galletas compactas feitas con cocos ou cunha pasta de améndoa grosa.
 
INGREDINTES:
  • 480 gr de azucre glass
  • 280 gr de améndoa moída
  • 7 claras
Para o recheo:
  • 6 gotas de colorante
  • 40 gr de cacao
  • 1 c/c de vainilla líquida
  • 1 c/c de extracto de café

ELABORACIÓN:
  1. Misturar o azucre glas coa améndoa moída.
  2. Montar as claras a punto de neve e engadirlle a mistura anterior. Misturar o conxunto con delicadeza, engadir o colorante e poñer nunha manga pasteleira cunha boquilla lisa.
  3. Deixar repousar a masa uns 15 minutos.
  4. Precalentar o forno a 250ºC. Para cocer baixar o forno a 180ºC e cocer se son grandes uns 20 min e se son pequenos uns 12 min coa porta entreaberta do forno.
  5. Pódese rechear de confitura, ganache de chocolate, crema de manteiga, etc…




No hay comentarios:

Publicar un comentario