Esta cazo de peixe sapo é un manxar para os amantes do peixe, ten un sabor moi bó, nada forte asi que poden comelo ata os nenos pequenos, acompañado das patacas, faise unha comida moi saborosa.
Ingredintes:
- 4 medallóns de peixe sapo
- 4 patacas
- 1 pemento vermello
- 200 gr de chícharos
- viño branco
- 1 litro de fumet
- 4 dentes de allo
- perexel picado
- aceite de oliva
- sal
- un belisco de pementón doce
- fariña frouxa
Elaboración:
- Nunha cazola de barro, cubrimos o fondo con aceite de oliva; botamos o allo cortado en brunoise cando aínda esté frío o aceite.
- Enriba poñemos as rodaxas de pataca tipo panadeira.
- Remexemos e sazonamos con sal.
- Salgamos os medallóns de peixe sapo con sal e pementón doce e enfariñamos, dispomos enriba sobre a cama de patacas.
- Cortamos o pemento vermello en xardiñeira.
- Engadimos sobre a anterior preparación co perexil picado.
- Engadir os chícharos.
- E cubrir cun vaso de viño branco e fumet de peixe.
- Salgar o gusto.
- Facemos o movemento do baiben coa cazola para ligar a salsa e deixamos cocer uns 20 minutos aproximadamente.
No hay comentarios:
Publicar un comentario