jueves, 16 de agosto de 2012

Filloas

 

     A filloa é un produto gastronómico típico da sobremesa en Galicia coñecido tamén nalgunhas zonas como freixó ou (en Baiona) marrucho, pero esta denominación só corresponde ás que non levan sangue de porco, que é coma se facían tradicionalmente na matanza. A receita que se propón evita esta dificultade e pode cociñarse durante todo o ano. Normalmente sérvense todas no mesmo prato en forma de torre de filloas, abertas, unhas enriba das outras. Pódense comer quentes ou frías.

 

2012-07-30 13.47.24

 

Ingredientes para 4 Persoas.

  • 100 gr de fariña
  • 35 gr de azucre
  • 50 gr de manteiga
  • 2 ovos
  • raladura de 1/2 limón
  • 1/4 de leite
  • pizca de sal

 

2012-07-30 13.47.44

 

Elaboración.

  1. Quentar a leite un pouco, nun bol, poñemos a fariña, os ovos, 25 gr de manteiga derretida e unha pizca de sal.
  2. Cando a leite estea fría, añadir a mezcla anterior e a raladura de limón. Deixamos repousar 30 minutos.
  3. Nunha tixola, botamos un pouco de manteiga e botamos pouca cantidade, cubrindo todo o fondo formando unha crepe.
  4. Para as de chocolate, restarlle a fariña 25 gr e engadindo 25 gr de cacao puro.

No hay comentarios:

Publicar un comentario