O lombo de porco trátase de cada unha das dúas pezas da carne do porco que están xunto ó espiñazo e baixo as costelas o animal. Soe ter unha forma cilíndrica. É frecuente atopalo secado ó aire ou prepado en adobo.
O exquisito sabor do lombro, o seu rico contido en nutrintes e a baixa proporción comparativa en grasa, calorías e colesterol, o fan un alimento excelente. En concreto, o lombo de porco é, despois do solombo, a parte do animal con máis proteínas e menos graxas, aínda que hai que ter en conta a maneira de cociñalo.
Ingredintes para catro persoas : segundo
- Cinta de lomo de 1 kg.
- Sal e pementa.
- aceite de oliva.
- 150 gr. de queixo azul.
- 1/4 litro de xugo de tenreira.
- Grans de pementa verde.
- Coñac.
- 1/2 cebola.
- 4 patacas.
- Tona.
Elaboración:
- Salpimentar os filetes volta e volta e marcalos na prancha.
- Aparte facemos as salsas; a de pementa refogamola cebola cortada en brunoise, engadimos a pementa en grán, flambeamos cun chorriño de coñac e ligamos coa tona.
- Para a salsa de queixo azul, botamos a refogar a cebola cortada en brunoise, cando esté transparente , uns 7 minutos, engadir a tona, e os anacos de queixo para desfacer, o xugo de tenreira.
- Pelar e lavar as patacas, cortar en pataca frita e fritir en abundante aceite. Sazoar co sal fora do lume.
No hay comentarios:
Publicar un comentario