martes, 21 de agosto de 2012

LOMBO DE PORCO ÁS DÚAS SALSAS CON PATACAS FRITAS

 

O lombo de porco trátase de cada unha das dúas pezas da carne do porco que están xunto ó espiñazo e baixo as costelas o animal. Soe ter unha forma cilíndrica. É frecuente atopalo secado ó aire ou prepado en adobo.

O exquisito sabor do lombro, o seu rico contido en nutrintes e a baixa proporción comparativa en grasa, calorías e colesterol, o fan un alimento excelente. En concreto, o lombo de porco é, despois do solombo, a parte do animal con máis proteínas e menos graxas, aínda que hai que ter en conta a maneira de cociñalo.

 

20120803135100

 

Ingredintes para catro persoas : segundo

  • Cinta de lomo de 1 kg.
  • Sal e pementa.
  • aceite de oliva.
  • 150 gr. de queixo azul.
  • 1/4 litro de xugo de tenreira.
  • Grans de pementa verde.
  • Coñac.
  • 1/2 cebola.
  • 4 patacas.
  • Tona.

 

Elaboración:

  1. Salpimentar os filetes volta e volta e marcalos na prancha.
  2. Aparte facemos as salsas; a de pementa refogamola cebola cortada en brunoise, engadimos a pementa en grán, flambeamos cun chorriño de coñac e ligamos coa tona.
  3. Para a salsa de queixo azul, botamos a refogar a cebola cortada en brunoise, cando esté transparente , uns 7 minutos, engadir a tona, e os anacos de queixo para desfacer, o xugo de tenreira.
  4. Pelar e lavar as patacas, cortar en pataca frita e fritir en abundante aceite. Sazoar co sal fora do lume.

No hay comentarios:

Publicar un comentario