martes, 28 de agosto de 2012

RAÍA A MARIÑEIRA

 

     Esta especie tamén é chamada raia de boca rosa ou raia común. É un peixe cartilaxinoso, é dicir non posúe esqueleto óseo e é raxiforme. Está emparentado cós tiburóns. Atópase en fondos areosos ou limosos. Normalmente vive nas profundidades e fondos mariños. Aliméntase de crustáceos, peixes pequenos e tamén dos desperdicios arrastrados polas correntes mariñas, polo que se considera omnívora.

    Soe medir entre 80 e 90 cm, aínda que pode chegar ós 120 cm. O seu corpo romboidal ten os ángulos pouco definidos. É de pel grosa, áspera, con coloración ocre e a parte inferior de cor branco rosáceo.

 

P8280998

 

INGREDINTES:

  • 1/2 kg de raia
  • 1 kg de patacas
  • 2 dentes de allos
  • 1 cebola pequena
  • 2 c/g de vinagre de viño branco
  • 1 c/c de pementón doce
  • 1 folla de loureiro
  • 1 vaso de aceite de oliva
  • sal

 

ELABORACIÓN:

  1. Limpar a raia e troceala. Cortar as patacas en cachelos. Poñer unha pota coa folla de loureiro e cando empece a ferver botar as patacas e a sal.
  2. Despois de uns minutos de cocción engadir a raia e deixar uns 12 min ata que esté tenra (o tempo é aproximado porque depende do tamaño do peixe). Escurrir algo da auga da cocción.
  3. Aparte facer un refrito coa cebola cortada en paisana e o allo en brunoise, aceite de oliva, pementón e vinagre.
  4. Engadirlle á cocción do peixe e darlle un fervor. Empretar e espolvorar cun pouco de perexil picado. Débese servir moi quente.

No hay comentarios:

Publicar un comentario