viernes, 17 de agosto de 2012

Mexilons Vinagreta


     Os mitílidos (Mytilidae), coñecidos comunmente como mexillóns ouchoros (en América do Sur), son unha familia de moluscos bivalvos de grande interese económico e gastronómico. Como outros bivalvos, son animais filtradores que viven fixados ao substrato. Son exclusivamente mariños e viven tanto en zonas intermareais como zonas mergulladas das costas de todo o mundo.
     Na gastronomía dalgúns países é moi frecuente velo cocido, neste momento as valvas ábrense debido á calor e pódese ver o contido do mexillón. Cando se serve adóitase acompañar de diferentes salsas que poden ir dende unha vinagreta ata acompañados con maionesa, é moi popular na cociña española do norte, por exemplo en Galicia onde se adoita tomar cun viño ribeiro ou un albariño. Son moi celebrados en todos aqueles países con acceso a un litoral.

20120724133146

Ingrediente para 4 persoas.
  • 1.5 kg de mexilons
  • 1 pemento vermello
  • 1 pemento verde
  • 1 cebola
  • 2 ovos
  • 1 c/g de pementón doce
  • perexil picado
  • aceite de oliva
  • vinagre
  • sal

20120724133152

Elaboración.
  1. Limpar os mexilóns, abrilos cun pouco de viño branco o vapor.
  2. Corar tódalas hortalizas en brunoise. Cocer os ovos en auga salgada durante 11 minutos e despois refrescar.
  3. Facer a vinagreta cos ingredientes. Colocar os mexilóns nunha bandexa e aliñar coa vinagreta.
  4. Espolvorear de perexil.

No hay comentarios:

Publicar un comentario