martes, 21 de agosto de 2012

Croquetas de tetilla e xamón


A croqueta é unha porción de masa feita cun picadillo de diversos ingredintes que ligados coa bechamel,  rebozase en ovo e pan ralado e fríese en abundante aceite. Soe ter forma redonda ou ovalada.
Orixen:
A croqueta é un alimento orixinario de Francia, ainda que é máis popular nos Países Baixos e en España, onde pódese comer como acompañamento, prato principal, entrante ou tapa.
Nesta ocasión as fixemos cun ingredinte típico da nosa Terra como é a Tetilla.


Croquetas de queso de cabra y demas (2)

Ingredintes para 4 persoas: aperitivo.
  • 300 gr de tetilla.
  • 200 gr. de xamón serrano.
  • 140 gr. de fariña de forza.
  • 140 gr. de manteiga
  • Sal e pementa.
  • Un belisco de noz moscada
  • 1 litro de aceite.
  • 1/2 cebola.
Elaboración:
  1. Nunha pota derreter a manteiga, e sofreir a cebola picada en paisana; cando esté branda engadila fariña e facer unha bechamel co leite.
  2. Engadir o xamón serrano e a tetilla cortado en pequenos dados. Remexer ben ata que se separe a masa das paredes da pota.
  3. Sazoar no seu punto.
  4. Facer as croquetas pasandoas por fariña, ovo batido e pan ralado. Fretir a 175 ºC.

No hay comentarios:

Publicar un comentario