A croqueta é unha porción de masa feita cun picadillo de diversos ingredintes que ligados coa bechamel, rebozase en ovo e pan ralado e fríese en abundante aceite. Soe ter forma redonda ou ovalada.
Orixen:
A croqueta é un alimento orixinario de Francia, ainda que é máis popular nos Países Baixos e en España, onde pódese comer como acompañamento, prato principal, entrante ou tapa.
Nesta ocasión as fixemos cun ingredinte típico da nosa Terra como é a Tetilla.
Ingredintes para 4 persoas: aperitivo.
- 300 gr de tetilla.
- 200 gr. de xamón serrano.
- 140 gr. de fariña de forza.
- 140 gr. de manteiga
- Sal e pementa.
- Un belisco de noz moscada
- 1 litro de aceite.
- 1/2 cebola.
- Nunha pota derreter a manteiga, e sofreir a cebola picada en paisana; cando esté branda engadila fariña e facer unha bechamel co leite.
- Engadir o xamón serrano e a tetilla cortado en pequenos dados. Remexer ben ata que se separe a masa das paredes da pota.
- Sazoar no seu punto.
- Facer as croquetas pasandoas por fariña, ovo batido e pan ralado. Fretir a 175 ºC.
No hay comentarios:
Publicar un comentario