A carbonara é unha salsa empregada nos pratos de pasta, xeralmente spaguetti ou calquer pasta longa, tradicional da cociña italiana que se pode ver a miudo na cidade de Roma.
A receita orixinal romana emprega só como ingredintes ovos, pementa negra e touciño; e para ligar a salsa: ben aceite de oliva ou manteiga. A crema ou nata non é un ingredinte orixinal desta salsa ó igual cá cebola, e non se emprega coa pasta en Italia central.
INGREDINTES:
- 500 gr de spaguettis
- sal
- 1/2 lt de tona líquida
- 200 gr de baicon
- 1 xema de ovo
- perexil picado
- 1/2 cebola
ELABORACIÓN:
- Nunha pota poñer auga ata case cubrila. Cando rompa a ferver baixar o lume e engadir o sal.
- Meter os spaguettis soltos e remexer de vez en cando.
- Por outro lado poñer nunha tixola un pouco de aceite e saltear a cebola cortada en xuliana, engadir unhas lonchas de bacon.
- Quentar a tona un pouco ata que esté tebeda, engadir o bacon e deixar infusionar ata que tome sabor uns 10 min.
- Cando este a pasta escurrir e misturar coa salsa anterior. Xa fora do lume engadímoslle a xema do ovo, remexer e espolvorear de perexil e queixo parmesano relano.
- Servir de inmediato.
No hay comentarios:
Publicar un comentario