viernes, 31 de agosto de 2012

Salmón a prancha con hortalizas a xardiñeira con soia


O salmón é un alimento moi san polo seu alto contido en proteínas e ácidos graxos omega-3, cun contido moderado en graxas. é un peixe azul ou graxo. A graxa é rica en ácidos graxos omega-3. Por este motivo recoméndase o consumo habitual de salmón á poboación xeral. O salmón é unha excelente fonte de proteínas de alto valor biolóxico, ao igual que o resto de peixes.

Ingredientes :
  • 500 gr de salmón
  • 1 porro
  • 1 cenoria
  • 1 pemento verde tipo italiano
  • 1 cebola
  • 1 cabaciña
  • 1 pemento vermello
  • salsa de soia

Elaboración:

  1. Cortar o salmón en supremas. 
  2. Sazoar con salpementa, marcar na prancha por ambos lados, poñer un anaco de papel antigraxo na tixola e rematar no forno.
  3. Nunha tixola cun pouco de aceite de oliva, botamos as hortalizas cortadas en xardiñeira e salteamos con salsa de soia.
  4. Dispoñemos no prato de forma armónica e decoramos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario