martes, 21 de agosto de 2012

PEMENTOS DE PIKILLO RECHEOS DE BACALLAO


   Os pementos do pikillo recheos de bacallao compoñen unha receita fresca e saudable na que un produto típicamente huertano, como é o pemento do pikillo, abraza a outro con sabor mariñeiro, o bacallao.
  Resultan un entrante ben recibido polos comensales por su sabor lixeiro é saboroso. En moitos eventos sociais, onde sirvense varios pratos, os pementos do piqkillo  ofrecense pra abrirlo apetito.
  Constituen unha variante suculenta dos pementos asados, utilizados en cantidade de pratos da cociña mediterránea.




Ingredintes:

Pra brandada:
  • 1 bote de pementos do pikillo
  • 2 pezas de bacallao desalado
  • 1/2 pemento verde
  • 1 cebola
  • 1 dente de allo
  • 35 gr de manteiga
  • 40 gr de fariña
  • 1/4 lt de leite ( aprox.)
  • salpementa
  • aceite de oliva
pra salsa:

  • 1/4 de pemento verde
  • 1 tomate
  • 1/2 cebola
  • 1 dente de allo
  • 1/4 de mazá
  • aceite de oliva
  • 4 dl de caldo de polo ou auga


Elaboración:

Pra brandada:

  1. Nunha tixola pochar o dente de allo,a cebola, e o pemento verde ( en brunoise), engadir o bacallao demigado, e refogar ben.
  2. Coa manteiga, a fariña, e o leite, facer unha salasa bechamel.
  3. Incorporar a preparación anterior, mesturar ben e sazoar.
  4. Meter nunha manga pasteleira sen boquilla e rechear os pementos do pikillo.
Pra salsa: 

  1. Refógase todo ben cortado en paisana.
  2. Engadese o líquido , deixase ferver 5 minutos, triturase e ponse de base nun prato.

No hay comentarios:

Publicar un comentario