Os pementos do pikillo recheos
de bacallao compoñen unha receita fresca e saudable na que un produto
típicamente huertano, como é o pemento do pikillo, abraza a outro
con sabor mariñeiro, o bacallao.
Resultan un entrante ben
recibido polos comensales por su sabor lixeiro é saboroso. En moitos
eventos sociais, onde sirvense varios pratos, os pementos do
piqkillo ofrecense pra abrirlo apetito.
Constituen unha variante suculenta dos pementos asados, utilizados en cantidade de pratos da cociña mediterránea.
Ingredintes:
Pra brandada:
- 1 bote de pementos do pikillo
- 2 pezas de bacallao desalado
- 1/2 pemento verde
- 1 cebola
- 1 dente de allo
- 35 gr de manteiga
- 40 gr de fariña
- 1/4 lt de leite ( aprox.)
- salpementa
- aceite de oliva
- 1/4 de pemento verde
- 1 tomate
- 1/2 cebola
- 1 dente de allo
- 1/4 de mazá
- aceite de oliva
- 4 dl de caldo de polo ou auga
Elaboración:
Pra brandada:
- Nunha tixola pochar o dente de allo,a cebola, e o pemento verde ( en brunoise), engadir o bacallao demigado, e refogar ben.
- Coa manteiga, a fariña, e o leite, facer unha salasa bechamel.
- Incorporar a preparación anterior, mesturar ben e sazoar.
- Meter nunha manga pasteleira sen boquilla e rechear os pementos do pikillo.
- Refógase todo ben cortado en paisana.
- Engadese o líquido , deixase ferver 5 minutos, triturase e ponse de base nun prato.
No hay comentarios:
Publicar un comentario