martes, 14 de agosto de 2012

BASKETA DE QUEIXO CON RISOTTO DE SETAS

O  risotto (variación de riso, ‘arroz’ en italiano) é unha comida tradicional italiana realizada a base de arro meloso. É un dos modos mais comun de cociña-lo arroz en Italia. É un prato orixinario da zona noreste do pais, concretamente do este do Piemonte e do oeste da Lombardía, debido a abundacia de arroz. Este prato leva manteiga e queso ( usualmente parmesano) que sirven por unha banda para ligar o prato e por outra darlle un sabor característico. Na variante francesa de elaboración do risotto empregase tona líquida no lugar de manteiga.
    Existen multiples maneiras de elaborar un risotto sendo o risotto de setas ( risotto ai funghi en italiano) quizais unha  das mais apreciadas internacionalmente.
A basketa de queixo, ademáis de ofrecernos unha preciosa presentación aporta textura triscante o prato e sabor debido os queixos con que foi quente que son moi agradables para o paladar.



Ingredintes:

  • 400gr de arroz bomba
  • 1/2 cebola.
  • 2 dentes de allo
  • 3 lt de caldo de polo
  • 1/4 de caldo de carne ou concentrado
  • 300gr de cogomelos
  • 200gr de queso parmesano
  • 100gr de manteiga conxelada
  • 300 gr de queixo curado relado
  • perexel picado
  • aceite de oliva
  • salpementa

Elaboración:

  1. Picar a cebola e o allo en brunoise, saltear co arroz ata que colla un pouco de cor. 
  2. Engadirlle o caldo quente de polo pouco a pouco.
  3. Cortar os cogomelos en lascas e saltear cun belisco de salpemente e aceite de oliva.
  4. Engadir o arroz e botarlle o caldo de carne ou concentrado; deixar cocer.
  5. Cando xa este case o dente retirar do lumen e botar a manteiga conxelada en pequenos a nacos, o aceite de oliva e o queixo parmesano, e remexer ben ata que quede ben ligado.
  6. Aparte nun prato con paple antigraso do mesmo tamaño facer círculos co queixo curado ralado. Meter no micro uns 2 min e con axuda de duas tazas darlle a forma dunha tulipa.
  7. poñer unha tuilpa en cada prato e dentro o rissotto. Espolvorar de perexel picado.

No hay comentarios:

Publicar un comentario