Os cromesquis son como croquetas, pero sin rebozar en ovo e pan ralado.A masa da croqueta, unha vez cortada na forma dexesada, envolvese nunha pasta de fritura e fríese en abundante aceite de oliva virxen extra.
Esta pasta de fritura dalle un toque moi cruxente, moi rico, como si pusésemos máis glamurosa á croqueta de diario. Hoxe imos facer os cromesquis de marisco, unha combinación que na casa triunfa, pero podédeos facer có recheo que máis vos guste. Din que é unha receita para nenos, pero na casa hai tortas dos maiores pra comérselos e xa vedes que é un bocado fino pra unha merenda en familia.
Ingredintes:
- 150 gr de gambas
- 150 gr de mexilóns
- 150 gr de langostinos
- 140 gr de fariña de forza
- 140 gr de manteiga
- 1 l de leite
- 1 belisco de noz moscada
- salpementa
- 150 gr de cebola
- fariña
- ovo
- pan ralado
Elaboración:
- Cocemolos o vapor todolos mariscos, picamolos e poñemolos a parte.
- Derretemos a manteiga nunha pota e sofreimos a cebola (en brunoise).
- Cando este transparente engadimoslle a fariña ,remexemos ben e botamoslle o leite.
- Cando este algo ligado botamos os mariscos, e sazoamos.
- Remesemos ata que queden como unhas croquetas.
- Pasamos por fariña, ovo e pan relado.
- Damoslle forma redondeada e caonxelamos.
"Os cromesquis son como croquetas, pero sin rebozar en ovo e pan ralado"
ResponderEliminar"6.Pasamos por fariña, ovo e pan relado."
Me lo explique