martes, 21 de agosto de 2012

CROMESQUIS DE MARISCO

 

     Os cromesquis son como croquetas, pero sin rebozar en ovo e pan ralado.A masa da croqueta, unha vez cortada na forma dexesada, envolvese nunha pasta de fritura e fríese en abundante aceite de oliva virxen extra.

     Esta pasta de fritura dalle un toque moi cruxente, moi rico, como si pusésemos máis glamurosa á croqueta de diario. Hoxe imos facer os cromesquis de marisco, unha combinación que na casa triunfa, pero  podédeos facer có recheo que máis vos guste. Din que é unha receita para nenos, pero na casa hai tortas dos  maiores pra comérselos e xa vedes que é un bocado fino pra unha merenda en familia.

P8220883



Ingredintes:

  • 150 gr de gambas
  • 150 gr de mexilóns 
  • 150 gr de langostinos
  • 140 gr de fariña de forza
  • 140 gr de manteiga
  • 1 l de leite
  • 1 belisco de noz moscada
  • salpementa
  • 150 gr de cebola
  • fariña
  • ovo 
  • pan ralado

 

P8220885

 

Elaboración:

  1. Cocemolos o vapor todolos mariscos, picamolos e poñemolos a parte.
  2. Derretemos a manteiga nunha pota e sofreimos a cebola (en brunoise). 
  3. Cando este transparente engadimoslle a fariña ,remexemos ben e botamoslle o leite.
  4. Cando este algo ligado botamos os mariscos, e sazoamos.
  5. Remesemos ata que queden como unhas croquetas.
  6. Pasamos por fariña, ovo e pan relado.
  7. Damoslle forma redondeada e caonxelamos.

1 comentario:

  1. "Os cromesquis son como croquetas, pero sin rebozar en ovo e pan ralado"
    "6.Pasamos por fariña, ovo e pan relado."

    Me lo explique

    ResponderEliminar