miércoles, 22 de agosto de 2012

TOUCIÑO DE CEO


 

     O touciño de ceo é un postre elaborado a base de xema de ovo caramelizada e azucre, compacto e de cor amarelo intenso. A tradición sitúa o seu orixen en Xerez da Fronteira. Actualmente é típico en Andalucía, mantendo gran arraigo na propia Xerez da Fronteira, como por exemplo os tociniños de ceo de Grado.

 

P8210835



Ingredintes para catro persoas : postre

  • 400 gr. de xema de ovo.
  • 400 gr. de azúcre.
  • 100 gr. de auga
  • 300 gr. de glicosa.
  • gotas de limón.
  • aroma de vainilla.

 

Elaboración:
  1. Caramelizar ó molde, facendo un caramelo rubio. Desclarar os ovos.
  2. Nun cazo poñer o azúcre co auga ata formar un xarope. Cando levante o primeiro fervor, retirar do lume.
  3. Engadir o xarope ás xemas a chorro fino, sen bater en exceso para que non faga escuma.
  4. Vertemos nos moldes e cocemos a vapor uns 20 minutos, a uns 200 ºC. Comprobamos se está pinchando cunha brocheta metálica.
  5. Unha vez feito deixar a refriar. Para sacar, quentar un pouco a base e cortar . Colocar nos moldes correspondentes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario