O touciño de ceo é un postre elaborado a base de xema de ovo caramelizada e azucre, compacto e de cor amarelo intenso. A tradición sitúa o seu orixen en Xerez da Fronteira. Actualmente é típico en Andalucía, mantendo gran arraigo na propia Xerez da Fronteira, como por exemplo os tociniños de ceo de Grado.
Ingredintes para catro persoas : postre
- 400 gr. de xema de ovo.
- 400 gr. de azúcre.
- 100 gr. de auga
- 300 gr. de glicosa.
- gotas de limón.
- aroma de vainilla.
Elaboración:
- Caramelizar ó molde, facendo un caramelo rubio. Desclarar os ovos.
- Nun cazo poñer o azúcre co auga ata formar un xarope. Cando levante o primeiro fervor, retirar do lume.
- Engadir o xarope ás xemas a chorro fino, sen bater en exceso para que non faga escuma.
- Vertemos nos moldes e cocemos a vapor uns 20 minutos, a uns 200 ºC. Comprobamos se está pinchando cunha brocheta metálica.
- Unha vez feito deixar a refriar. Para sacar, quentar un pouco a base e cortar . Colocar nos moldes correspondentes.
No hay comentarios:
Publicar un comentario