martes, 28 de agosto de 2012

SALSA BRAVA


     A salsa brava é unha salsa picante típica na gastronomía española, que se engade as patacas para conseguir patacas bravas; ou a outros alimentos para modifcar o seu sabor. Ten entre os seus principais ingredintes salsa de tomate e caiena, ainda que non existe unha proporción definida, podendo ser tan suave ou picante como o cociñeiro desexe. Pode acompañarse cun bó viño branco ou unha cervexa.

P8230904

INGREDINTES:
  • 1 bote grande de mahonesa forte tipo calvé
  • 2 c/g de tomate fritido
  • un belisco de colorante
  • perexil picado
  • un dente de allo
  • unhas gotas de tabasco

ELABORACIÓN:
  1. Picar o allo en brunoise e picar o perexil.
  2. Misturar todos os ingredintes e engadir tabasco ó gusto máis forte ou menos forte.
  3. Repousar dun día para outro para que sepa mellor a salsa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario