A fideuá (en valenciano FIDEUÀ, pronunciación valenciana da palabra “fideuda”, significando literalmente “conxunto de fideos”) é un prato mariñeiro orixinario das costas da Comunidade Valenciana que se elabora de forma parecida á paella. Os seus ingredintes principais son: peixe (de rocha, rape, sepia, calamar) e mariscos (galeras, gambas, cigalas ). É similar ó arroz a banda, pero sustituindo ó arroz por fideos de pasta. Aderézase principalmente con limón. Pódese facer nunha paelleira ó igual ca paella.
INGREDINTES:
- 1/2 cebola
- 150 gr chicharos
- 1/2 pemento vermello
- 2 dentes de allo
- 1/4 de kilo de calamares
- 1 muslo de polo
- 500 gr de fideo de fideuá
- 2 tomates en concase
- un belisco de azafrán
- un litro de fumet de peixe
- 1 ñora
ELABORACIÓN:
- Meter no forno a tostar os fideos para darlle cor. Poñer a hidratar a ñora.
- Nunha paelleira sofreír as hortalizas cortadas en paisana, cebola, pemento, tomates en concase, allo en brunoise. Engadir os calamares troceados e o polo.
- Engadir os fideos, botar duas culleradas de fumet de peixe quente, o azafrán e a ñora.
- Cando leve 10 minutos cocendo botarlle os chicharos. Espolvorear de perexil picado e sazoar.
- Pódese acompañar dunhas tiras de pemento vermello crú e cuartos de limón
No hay comentarios:
Publicar un comentario