miércoles, 29 de agosto de 2012

POLO O ALLIÑO


O polo o alliño é un prato da cociña española cuio principal ingredinte é a carne de polo . Tratase dunha preparación moi popular e de baixo custo que soese atopar frecontemente nos menús de moitos restaurantes españois. Soese server quente acompañado con diversas guarnicios de patacas , champiños , ensaladas etc...


ingredintes para catro persoas: Segundo.
  • 1 polo.
  • 1 cebola.
  • 1/2 pemento vermello.
  • 6 dentes de allo.
  • 2 vasos de viño branco (un ribeiro algo bó)
  • 2 c/g de maicena.
  • Sal e pementa.
  • Perexel picado.
  • 1/4 de caldo de polo.

Elaboración:
  1. Troceamos o polo en anacos pequenos , adobamos con allo , perexe , salpementa , viño branco.
  2. Nunha pota refogamos os anacos de polo adobados , cando estea dourado engadillos os allos  , pícados en brunoise , cebola e o pemento vermello cortado en paisana . remexemos ben .
  3. Cando as hortalizas estén pochadas botamos o viño e deixamos cocer uns 5 minutos para evaporar o viño
  4. Nun medio vaso de caldo de polo diluir a maicena, botar o resto do caldo de polo na pota.
  5. deixar cocer uns 110 minutos máis e retirar. comprobar o sazoamento
  6. Acompañase cunhas patacas bastón.

No hay comentarios:

Publicar un comentario