O polo o alliño é un prato da cociña española cuio principal ingredinte é a carne de polo . Tratase dunha preparación moi popular e de baixo custo que soese atopar frecontemente nos menús de moitos restaurantes españois. Soese server quente acompañado con diversas guarnicios de patacas , champiños , ensaladas etc...
ingredintes para catro persoas: Segundo.
- 1 polo.
- 1 cebola.
- 1/2 pemento vermello.
- 6 dentes de allo.
- 2 vasos de viño branco (un ribeiro algo bó)
- 2 c/g de maicena.
- Sal e pementa.
- Perexel picado.
- 1/4 de caldo de polo.
Elaboración:
- Troceamos o polo en anacos pequenos , adobamos con allo , perexe , salpementa , viño branco.
- Nunha pota refogamos os anacos de polo adobados , cando estea dourado engadillos os allos , pícados en brunoise , cebola e o pemento vermello cortado en paisana . remexemos ben .
- Cando as hortalizas estén pochadas botamos o viño e deixamos cocer uns 5 minutos para evaporar o viño
- Nun medio vaso de caldo de polo diluir a maicena, botar o resto do caldo de polo na pota.
- deixar cocer uns 110 minutos máis e retirar. comprobar o sazoamento
- Acompañase cunhas patacas bastón.
No hay comentarios:
Publicar un comentario