A sandía , tamén coñecida como melón de auga, é unha das froitas raíñas do verán, debido á gran cantidade de auga que contén, é moi refrescante. Pertence á familia das cucurbitáceas ó igual que o melón e a cabaciña, e podemos atopala en diferentes formas e tamaños. Procede de África Tropical.
Algunhas das súas propiedades son: depurativa, recomentable en problemas renais ou de vías urinarias, indicada en detas de adelgazamento, ten fibra e axuda a limpar os intestinos, e eliminar residuos tóxicos.
Ingredintes:
- 1 kg. de tomates.
- 1 kg. de sandía.
- 1 pepino.
- 1 cebolleta.
- 2 pementos verdes.
- 1 pemento vermello.
- 5 rebanadas de pan de molde.
- Salpementa.
- Xeo
- Auga mineral.
- 6 follas de alfabrega.
- Vinagre de módena.
- Aceite de oliva.
- Triturar no punto de sazón.
- Pasar dúas veces polo chino.
- Reservar na neveira.
- Acompañar de picatostes.
No hay comentarios:
Publicar un comentario