jueves, 30 de agosto de 2012

GAZPACHO DE SANDÍA




A sandía , tamén coñecida como melón de auga, é unha das froitas raíñas do verán, debido á gran cantidade de auga que contén, é moi refrescante. Pertence á familia das cucurbitáceas ó igual que o melón e a cabaciña, e podemos atopala en diferentes formas e tamaños. Procede de África Tropical.
Algunhas das súas propiedades son: depurativa, recomentable en problemas renais ou de vías urinarias, indicada en detas de adelgazamento, ten fibra e axuda a limpar os intestinos, e eliminar residuos tóxicos.

Ingredintes:

  • 1 kg. de tomates.
  • 1 kg. de sandía.
  • 1 pepino.
  • 1 cebolleta.
  • 2 pementos verdes.
  • 1 pemento vermello.
  • 5 rebanadas de pan de molde.
  • Salpementa.
  • Xeo
  • Auga mineral.
  • 6 follas de alfabrega.
  • Vinagre de módena.
  • Aceite de oliva.
Elaboración: 

  1. Triturar no punto de sazón.
  2. Pasar dúas veces polo chino.
  3. Reservar na neveira.
  4. Acompañar de picatostes. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario