viernes, 24 de agosto de 2012

QUESADA PASIEGA

 

A forma perfecta de rematar unha comida é un bo postre, e hoxe os vamos a ensinar un postre moi facil de preparar, a quesada pasiega, seguro que vos gusta, a toda-la familia e que se convirte nun dos vosos postres favoritos.
A quesada é un doce orixinario do Valle del Pas en Cantabria, de ahí que se lle denomine “quesada pasiega”. Hai moitas receitas de quesadas, a maioría con queiso fresco, pero hoxe imos  ser “casi” fieis a  receita tradicional, que non leva queixo, se non leite .
A receita que coñecemos data do año 1895, e faciase nos fornos de pan cando éste se sacaba aproveitando a calor que quedaba no forno ¿os imaxinades o arrecendo desas panaderías entre o pan recién feito e a quesada?…

 

P8281004



Ingredintes:


  • 1 lt de leite
  • 1 c/c de cuaxo líquido
  • 100 gr de manteiga
  • 3 ovos
  • 350 gr de azucre
  • 200 gr de fariña
  • 1 copa de brandy
  • 1/2 rama de canela
  • un belisco de sal
  • 1/2 raladura de limóm
  • zume de  1/2 limón

P8281005

 


Elaboración:

  1. Poñemos o leite a ferver ata que se temple a uns 40º C;botaselle o cuaxo e deixase cuaxar.
  2. Unha vez cuaxado rompese coas mans limpas e se escorre do soro que solta.
  3. Engadenselle os demais ingredintes, a cuaxada (pouco a pouco),a manteiga (a tempura ambinte ), os ovos, a fariña, o brandy, a raladura de limón e o zume.
  4. O azucre botaselle a metade do proceso.
  5. Mesturase todo coas mans,non a batidora ata que a mistura quede homoxenea, ( non como unha pasta, se non como entrecortada).
  6. A canela retiraselle da prepearación.

No hay comentarios:

Publicar un comentario