A forma perfecta de rematar unha comida é un bo postre, e hoxe os vamos a ensinar un postre moi facil de preparar, a quesada pasiega, seguro que vos gusta, a toda-la familia e que se convirte nun dos vosos postres favoritos.
A quesada é un doce orixinario do Valle del Pas en Cantabria, de ahí que se lle denomine “quesada pasiega”. Hai moitas receitas de quesadas, a maioría con queiso fresco, pero hoxe imos ser “casi” fieis a receita tradicional, que non leva queixo, se non leite .
A receita que coñecemos data do año 1895, e faciase nos fornos de pan cando éste se sacaba aproveitando a calor que quedaba no forno ¿os imaxinades o arrecendo desas panaderías entre o pan recién feito e a quesada?…
Ingredintes:
- 1 lt de leite
- 1 c/c de cuaxo líquido
- 100 gr de manteiga
- 3 ovos
- 350 gr de azucre
- 200 gr de fariña
- 1 copa de brandy
- 1/2 rama de canela
- un belisco de sal
- 1/2 raladura de limóm
- zume de 1/2 limón
Elaboración:
- Poñemos o leite a ferver ata que se temple a uns 40º C;botaselle o cuaxo e deixase cuaxar.
- Unha vez cuaxado rompese coas mans limpas e se escorre do soro que solta.
- Engadenselle os demais ingredintes, a cuaxada (pouco a pouco),a manteiga (a tempura ambinte ), os ovos, a fariña, o brandy, a raladura de limón e o zume.
- O azucre botaselle a metade do proceso.
- Mesturase todo coas mans,non a batidora ata que a mistura quede homoxenea, ( non como unha pasta, se non como entrecortada).
- A canela retiraselle da prepearación.
No hay comentarios:
Publicar un comentario