É un peixe azul de calidade aceptable xa que, aínda que a súa carne resulta moi saborosa, é moi difícil de conservar fresca e perde o seu bo sabor ao cabo dalgunhas horas de ter sido pescado.
Pertencente á familia dos carángidos, é un peixe gregario e bo nadador, de corpo estilizado e comprimido, cun estreito pedúnculo caudal e pectorais alongadas. Da cabeza á cola, ten unha liña lateral moi alongada, arqueada e sinuosa, formada por grandes escamas óseas en forma de escudos.
A súa coloración vai do de gris escuro ao negro na cabeza e a parte superior do corpo; gris verdoso ou azulado prateado nos flancos e case branco na parte do ventre. Ten unha mancha escura no opérculo ou bordo de orella e uns ollos grandes, cunha pálpebra adiposa ben desenvolvida.
Ingredentes para 4 persoas.
- 4 xureles frescos
- 1 cebola
- 1/2 c/c de pementa moida branca
- 1/2 c/c de pementón doce
- 3 laranxas
- aceite de oliva
Elaboración.
- Cortamos a cebola en xuliana e a pochamos nunha tixola cun chisco de aceite de oliva.
- Limpamos os xureles, facemos unhas incisións nos lomos e lle poñemos unhas rodaxas de laranxa cortadas pola mitade.
- Dispomos os xureles nunha praca de forno con aceite de oliva por debaixo. Cubrimos coa cebola, salpementamos e lle engadimos o pementón doce, un chorro de aceite de oliva, o zume das laranxas por riba.
- Metemos no forno uns 25 minutos a 175º. Acompañamos cunhas patacas a panadeira.
No hay comentarios:
Publicar un comentario