O chícharo, ervello ou ervella (Pisum sativum) é a pequena semente comestible da planta, pódense consumir as propias vaíñas por seren moi tenras.
Como todas as leguminosas, ademais de ser unha boa fonte de proteínas, minerais e fibras é beneficiosa para a terra, xa que fixa o nitróxeno no chan debido a certas bacterias que proliferan nos nódulos das raíces e producen nitratos.
É aiqui unha boa ocasión para disfruta de esta leguminosa, pódese degustar como aperitivo ou primeiro prato, fácilisimo de facer e co que sempre quedamos ben.
Ingredintes:
- 500 gr. de chicharos.
- 1 pataca.
- 1/4 de cebola.
- 1/2 porro.
- Aceite de oliva.
- Follas de menta.
- Auga mineral.
- Manteiga.
Elaboración:
- Nunha pota cubrimos o fondo co aceite de oliva, cando este quente votamoslle a pataca cortada en vichy, a cebola e o porro cortado en xuliana, os chícharos e auga mineral ata cubrir a preparación.
- Deixar cocer uns 20 min., triturar coa batidora e pasar por o chino. Sazohar e engadir unha noz de manteiga, unhas follas de menta escaldadas.
No hay comentarios:
Publicar un comentario