jueves, 23 de agosto de 2012

CHUPITO DE PIÑA COLADA


     Piña coada é o nome con que se coñece unha bebida alcohólica (e non alcoholica) doce que se prepara con ron, crema de coco e zume de piña. Acompáñase habitualmente cun toro de piña. A Piña Coada é orixinaria e a bebida oficial de Puerto Rico dende 1978.

P8230925

Ingredentes para 4 persoas.
  • 175 gr de piña
  • 100 ml de zume de piña
  • 1 c/g de fariña de millo
  • 300 ml de tona líquida
  • 30 gr de coco ralado
  • belisco de vainilla
  • 15 gr de azucre
  • un chorriño de ron
  • 150 ml de auga
  • 50 gr de azucre moreno
  • unha folla de xelatina

P8230927

Elaboración.
  1. Nun cazo poñemos o zume de piña e se deixa reducir. Cando pasen 5 minutos, engadirlle a fariña de millo co auga
  2. Para o granizadde ron, poñer a folla de xelatina en auga fría a rehidratarse; nun cazo aparte, poñer o auga, azucre moreno, zume de piña, o ron. Verter nunha bandexa e ralar de vez en cando. Meter no conxelador.
  3. Limpar a piña e cortala en brunoise para salteala e caramelizala. Reservar.
  4. Montar a tona co azucre, vainilla e cando esté lista, engadirlle o coco ralado. Reservar nunha manga pasteleira con boquilla redonda.
  5. Montar nun vaso por capas; piña caramelizada, tona, granizado, tona, piña caramelizada, granizada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario