viernes, 31 de agosto de 2012

TARTA DE LIMON


Se necesitas unha boa sobremesa, que che parece unha tarta de limón? É un doce ideal para tomar despois de comer ou cear e enriba con vitaminas. Podes botarlle mousse, merengue ou leite condensado e terás unha torta para chuparse os dedos.



Ingredientes :

Pasta brisa doce: 
  • 1/2 kg de fariña frouxa
  •  200 gr de manteiga
  •  150 gr de azucre glass
  • 2 ovos
  • 10 gr de sal
  • aroma (canela, vainilla…) 
Crema de limon:
  • 375 gr de azucre
  •  9 ovos
  • 300 gr de tona semimontada
  •  4 limóns.
Elaboración:

  1. Facer un volcán cos ingredientes excepto ca fariña que engadiremos progresivamente anque sen mesturar demasiado.
  2. Bolear a masa resultante e envolver en papel film e gardar na neveira durante 1 hora.
  3. Forrar o molde coa masa estirada e poñer os garabanzos para que a masa non suba e cocer a 180º ata que colla cor.
  4. Para a crema; bater os ovos co azucre e mesturar coa tona semimontada, o zume dos limón e a raladura dos mesmos. 
  5. Botar sobre a pasta brisa crua e cocer a 160º ata que teña unha costra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario