Esta especialidade se prepara cunha masa similar as das rosquillas fritas habituis. Teñen forma de "hélice",e por iso se lles conoce co nome de Tirabuzón. Son irregulares, pequenos, duns 6-8 cm de largo e un diámetro aproximado de 3-4 cm. Teñen un color dourado escuro e están espolvoreados con azúcre.O seu aspecto é grasoso, aainde que na boca non se percibe demasiado esta sensación. É un producto de estructura cruxinte, con muito sabor a limón e laranja.
Ingredintes:
- 1dl de viño branco
- 5 cl de zume de limón
- 5 gr de semente de anís
- 500 gr de fariña de trigo
- 2 dl de aceite
- 50 gr de azucre
- Quentar o viño, o aceite, as sementes de anís, o zume de limón e o azucre uns 4 min.
- Deixar enfriar e colar.
- Engadir os pasos anteriores a fariña de pouco a pouco.
- Rematar amasando encima da masa.
- A masa debe quedar homoxenea, sinque se pegue as mans e deixar reposar uns minutos.
- Estirar con axuda do rodillo e cortar rectangulos de uns 2 cm de ancho por 20 cm de largo e un grosor de uns 3 mm.
- Enrolar en cañas os moldes de aceiro,fritir en abundante aceite, escurrir sobre papel e pasar os tirabuzons por unha mistura de azucre e fariña.
No hay comentarios:
Publicar un comentario