jueves, 23 de agosto de 2012

TIRABUZÓNS


Esta especialidade se prepara cunha masa similar as das rosquillas fritas habituis. Teñen forma de "hélice",e por iso se lles conoce co nome de Tirabuzón. Son irregulares, pequenos, duns 6-8 cm de largo e un diámetro aproximado de 3-4 cm. Teñen un color dourado escuro e están espolvoreados con azúcre.O seu aspecto é grasoso, aainde que na boca non se percibe demasiado esta sensación. É un producto de estructura cruxinte, con muito sabor a limón e laranja.




Ingredintes:

  • 1dl de viño branco
  • 5 cl de zume de limón
  • 5 gr de semente de anís
  • 500 gr de fariña de trigo
  • 2 dl de aceite
  • 50 gr de azucre

Elaboración:

  1. Quentar o viño, o aceite, as sementes de anís, o zume de limón e o azucre uns 4 min.
  2. Deixar enfriar e colar.
  3. Engadir os pasos anteriores a fariña de pouco a pouco.
  4. Rematar amasando encima da masa.
  5. A masa debe quedar homoxenea, sinque se pegue as mans e deixar reposar uns minutos.
  6. Estirar con axuda do rodillo e cortar rectangulos de uns 2 cm de ancho por 20 cm de largo e un grosor de uns 3 mm.
  7. Enrolar en cañas os moldes de aceiro,fritir en abundante aceite, escurrir sobre papel e pasar os tirabuzons por unha mistura de azucre e fariña.

No hay comentarios:

Publicar un comentario