martes, 21 de agosto de 2012

CREMA DE GRELOS

É unha gran crema con todo o sabor a Galicia, fácil de dixerir, suave o paladar, con todalas suas propiedades: fonte de betacarotenos, folatos, calcio, ferro e vitamina C. E se non os atopais o natural os podédes facer con eles en conserva.Se sirve  quente e pode ir acompañada do que gustes.




Ingredintes:

  • 1/2 manoxo de grelos
  • 1 dente de allo
  • 2 patacas
  • 2 lt de caldo vexetal
  • unha noz de manteiga
  • 1 xorriño de tona
  • salpementa

Elaboración:

  1. Lavamos e cortamos o manoxo de grelos en chifonada, as patacas en vichi, o allo en lascas.
  2. Nunha pota cubrimos o fondo con aceite de oliva, deixamos quentar e botamolas hortalizas; refogamos ben cunha pizca de sal.
  3. Cubrimos a preparación co caldo vexetal, deixamos cocer uns 25 minutos.
  4. Despois triturar, pasar polo xino e sazoar ben.
  5. Botamoslle a noz de manteiga pra darlle brillo e volvemos a triturar xunto coa tona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario