A carne de polo denomínase aos tecidos procedentes do polo, é moi frecuente encontrarse esta carne en moitos pratos e preparacións da culinaria de todo o mundo. A súa carne considérase un alimento básico e é por esta razón pola que se inclúe no índice de prezos ao consumo.
Adóitase empregar nunha gran variedade de preparacións que van dende o asado á grella (barbacoa), ao forno, frito, ata a participación da súa carne na elaboración de sopas ou caldos. Pódese ver a súa carne picada en ensaladas, sándwichs. Unha das variedades máis frecuentes é o polo asado que se pode ver nas diferentes cidades do mundo. Algúns dos seus compoñentes asócianse á elaboración de fast food e algunhas cadeas como Kentucky Fried Chicken especializáronse en servir porcións desta carne nos seus pratos.
Ingredientes para 4 persoas.
- 1.5 kg de xamonciños de polo
- 1 cebola
- 200 gr de xamón serrano
- 150 gr de cogumelos
- 1 vaso de viño branco
- 1 litro de caldo de polo
- salpementa
- aceite de oliva
- unha folla de loureiro
- Patacas lionesas.
- 2 kg de patacas
- 1 cebola
- aceite de oliva extra virgen
- 100 gr de manteiga
- sal e pementa
- perexil
Elaboración.
- Adobamos o polo con sal e pementa e o vaso de viño branco.
- Cortamos a cebola en paisana grande, o xamón en tirar grosas, os cogumelos en láminas.
- Nunha pota, por aceite para cubrir o fondo. Unha vez quente, saltear o polo. Unha vez dourado, botar as hortalizas e refogar, cando pasen 5 minutos, botar o viño branco. Deixar cocer uns 25 minutos.
- Para facer as patacas lionesa. Nunha tixola botamos a cebola cortada en xuliana e un chisco de sal, refogamos. Antes de que tome cor, botamos as patacas en rodaxas finas remexendo de vez en cando para que non se agarren.
- Cando estéan cociñadas, se dispoñen nunha bandexa de forno, se lle engade a manteiga e métense no forno para que se doren.
- Unha vez que estéan listas, se sacan e se espolvorean de perexil.
No hay comentarios:
Publicar un comentario