miércoles, 22 de agosto de 2012

COCA DE ESCALIVADA CON OLIVAS VERDES


     Delicioso entrante o que é esta receita, e co acompañante de enriba, a anchoa, faille un sabor na boca rico e moi apetecible.

 Coca (2)

Ingredentes para 4 persoas.

Para a masa de olivas negras.
  • 200 gr de olivas negras sen oso
  • 280 gr de fariña frouxa
  • 90 ml de aceite virxen extra
  • 90 ml de auga mineral
  • 16 gr de levadura química
Para o Recheo.
  • 2 cebolas tenras
  • 2 pementos vermellos
  • 1 berenxena
  • 2 tomates maduros
  • 1 c/c de ouregano
  • 1 lata de anchoas
  • unhas follas de alfabrega
  • salpementa

Elaboración.
  1. Poñer a secas as olivas escurridas no forno a 90ºc combinación seco e ventilador, uns 10 minutos. Unha vez fría, triturar cun molinillo as olivas ata ter un pó.
  2. Mesturar nun bol o pó das olivas coa fariña, auga, o aceite, levadura ata formar unha masa homoxénea. deixar repousar 10 minutos tapada.
  3. Extender a masa e cortar en rectángulos. Cortar as hortalizas asadas no forno a 160ºc uns 30 minutos envoltas en papel albal, excepto os pementos sen papel uns 20 minutos con aceite e sal.
  4. Dispor sobre a tosta de coca as hortalizas salpementadas e cun belisco de ouregano.
  5. Fornear a 180ºc en convección uns 15 minutos ata que estea dourada a masa. Rematar espolvoreando cunhas follas de alfabrega e os filetes de anchoa por riba troceados.

No hay comentarios:

Publicar un comentario