viernes, 17 de agosto de 2012

Costeleta de porco agridoce con repolo salteado

 

     Unha costeleta de porco é un corte de carne realizado perpendicularmente ao espinado do porco que adoita conter unha costela ou parte dunha vértebra, que se serve como porción individual.


     As costeletas de porco poden venderse mariñar para darlles máis sabor. Como o porco adoita cociñarse máis que a tenreira, e polo tanto existe o risco de secar demasiado a carne, as costeletas de porco poden curtirse en salmoira para que reteñan a humidade.

 

20120724131807

 

Ingredientes para 4 persoas.

  • 4 costeletas de porco
  • 2 dentes de allo
  • perexil picado
  • salpementa
  • 1 cebola
  • 1 pemento vermello
  • 1 pemento verde
  • un coulis de xarope de amorodo
  • 1 bote de piña en almíbar
  • 1/2 vaso de vinagre de víño tinto
  • azucre
  • sal

 

20120724131827

 

Elaboración.

  1. Sazoar as chuletas de porco. Aparte facer a salsa agridoce cos pementos e a cebola cortada en xuliana, a piña en dados. Refogar un pouco e engadirlle o zume de piña, vinagre, coulis de amorodo, azucre. Deixamos ferver uns minutos.
  2. Cortar o repolo finamente na máquina cortafiambres; salteamos cunhas gotas de aceite de oliva e sal.
  3. Dispor as chuletas a un lado do prato e por riba a salsa e o outro lado o repolo salteado.

 

 

20120724131838

No hay comentarios:

Publicar un comentario