Excelente forma de tomar un entrante para a tempada de verán, a mezcla de hortalizas coa vinagreta, faille un sabor excelente e o punto salgado da anchoa, fai un contraste delicioso.
Os cogollos de Tudela son leitufas romanas enanas e o seu aspecto e similar oó de un repolo, que tradicionalmente culrivanse no municipio navarro de Tudela ( España) e nos alrededores da ribeira do Ebro.
Caracterizanse por ser tenros e apretados e ter as follas fortes, grosas e moi rugosas , con nervio centrar desenrolado, cunha cor que vai dende o verde claro das follas exteriores o amarelo dos interiores. Cultivanse durante todo o ano ó aire libre ou en invernadoiro e se acogollan espontáneamente, co cal non é preciso atalos.
Teñen un sabor amargo, máis forte que o da leituga común. Encontranse no mercado casi exclusivamente como produto fresco, usandose principalmente en ensaladas. Normalmente se sirven cortados lonxitudinalmente en dous ou catro anacos, e aliñados cunha vinagreta, sendo habitual acompañalos con anchoas, como ocorre no caso da nosa receita.
Ingredientes para 4 Persoas.
- 4 cogollos ben pretos
- 1 tomate maduro
- 2 pementos do piquillo
- 1/2 pemento verde
- 1/2 cebola
- salpementa
- vinagre de xeréz
- aceite de oliva virxen extra
- 1 lata de anchoas
- 1 dente de allo
Elaboración.
- Para a piperrana: Cortar o tomate en concassé. Pementos, cebola e allo en brunoise. Misturar nun bol coa vinagreta.
- Dispor os cogollos lavados e cortados en cuartos e os sazoamos. Aliñar coa piperrana por riba.
- Por último poñer unha anchoa a cada cogollo.
No hay comentarios:
Publicar un comentario